Wednesday, April 18, 2007

2 weeks hard work!



















Well hello again everyone,

how are things? Second week intensive wok in Bremen and my stay here is getting better and better.
I know already date of my move to my new flat, so from next Friday 27.4. you all can visit me any time. What you need to do? Just call that you are coming, tell me when and I will be waiting. Right now I would love to know, who will visit me first????????????????? :-) I should put some bubbly in frige so you know what is except me waiting for you!:-)

And otherwise, Lenky is working very hard here in Bremen. Every day flying and looks like will be flying till the middle of May every day without any stand-by . So I have to say pls do not expect me any soon coming to visit you. Sorry, but right now is the time to work.
Work is getting every day interesting. Like yesterday. I was flying first to Stansted. From Stansted we had only 37 pax :-) and after we where doing Riga flight. So as a no.2 I did the boarding. I had no problems. After I went to the aircraft, the dispatcher got on board and told us that we have to disembark all the pax from the aircraft by 3 rows and they have to identified there bags, because they have in hold one more bag and for security reason we have to search who's bag is it. So they where not happy and we where not happy as well. But in the end we found it. So we took off to Riga 1h late. My last day was very exiting again. Hey but life must have some change every day, otherwise is very boring. Don't you think so?:-)

Last week in Bremen was so great. The weather was brilliant, sun and hot. Hmmmm, don't you just love it? Everyday after work I was out in town, visiting friends and colleagues. We want for walk, sit by the river and we had beer and talk. Super, I love it so much. You must come and try it as well.

Still have no pictures from Bremen, but I will try to get some. So take care, hope I will hear from you all how are you and what is new. But the best thing will be, that I will welcome you here in my flat.

Lenky


Ahoj vsichni tak jsem tu zase, a jak se vsichni mate? Tak konec druheho tydne zivota v Bremen a kazdy den je lepsi a lepsi. Konecne vim datum kdy se budu stehovat do renovovaneho bytu, tak to bude pristi patek 27.4.. Takze od pristiho ctvrtka me vsichni muzete kdykoliv navstivit.Co pro to musite udelat? Jen zavolejte, kdy dorazite a ja budu cekat. Zrovna ted se mi honi v hlave kdo me z Vas navstivi prvni???????????????:-) Asi bych mela dat do lednice chladit nejake rychle spunty, aby jste vedeli co na Vas krome me ceka!:-) Jinak Lenky pracuje tvrde zde v Bremen. Kazdy den litam a vypada to, ze budu hodne pracovat nejmene az do poloviny kvetna, kazdy den bez jedineho stand-by . Takze preden informuji, abych jste me neocekavali v nejblizsi dobe na navsteve. Omluva, ale prave ted je cas prace. Prace je kazdy den necim zajimava. Jako napriklad vcera.Letela jsem na Stansted. Ze Stansted jsme meli pouze 37 pasazeru:-) a pak jsme delali Riga let. Takze jako no.2 jsem delala boarding. Pri tom jsem nemela zadne problemy. Kdyz jsem dorazila do letadla, dispatcher prisel zanama a rekl nam, ze museji vsichni pasazeri vystoupit z letadla a identifikovat svoje kufry, protoze maji jeden kufr navic a nemaji k tomu pasazera. Takze jsme informovali pasazery a vzdy po 3 radach vsichni vysli z letadla a identikovali svoje kufry. Nikdo se na to netvaril moc nadsene, ani my, ale hold se nedalo nic delat. Nakonec se vse naslo a vyjasnilo a my jsme mohli odletet smer Riga, ale s hodinovym spozdenim. Muj posledni den ranni smeny byl opet vzrusujici, ale zivot musi byt kazdy den nejakou zmenu, jinak bude nudny. Nemyslite?:-) Tento posledni tyden tady byl perfektni. Pocasi se vzdarilo, slunicko svitilo a bylo krasne teplo. Hmmmm, mylujete takovedle pocasi? Kazdy den po praci jsem vyrazila do mesta, navstivit pratele, kolegy. Prochazeli jsme se, posedeli jsme vedle reky a v kavarnickach jsme si davali pivecko a prohodili par slov. Super, miluji to tu. Musite dorazit a vyzkouset si tu atmosferu take. Stale se mi nepodarilo vyfotit nic z Bremen, al budu se snazit neco brzo vzfotit. Tak se vsichni optatrujte a douam,ze od Vas co nejdrive uslysim co je noveho. A jeste lepe, ze Vas uvitam u sebe co nejdrive. Lenky

Monday, April 09, 2007

HAPPY EASTER


Happy Easter to you all!

I am sorry that I didn't send any Easter postcards or even E-cards. Well my move was so busy, that for this year there is no time to have any Easter. The new tradition for me is stay in bed all Monday and not even answer the phone.:-)Maybe I will have nice lunch or dinner and walk in Bremen. Nobody can not expect anything else from me this year!

Big wish for next week is to move to my new flat. So I will keep you posted on this one. Work here is fine, must say working every day, so in one point I am happy but getting tired as well. Looking forward my days off, so I can visit town and my colleagues. Exploring local connections in town every day from work. Hope on my 3 days off I will explore them more on the other side. To work I have been walking. Who ever said I can't walk to work – to the airport here in Bremen is crazy. Well yes I can and I will. Especially when is nice and sunny.

And what else in my life? As you all notice from pictures I change my color of hair and please as you all know me it is not because of a new boyfriend or anyone else. I just felt like it and I did it and I love it. Must say I would love to change it again, it has been more than 3 weeks :-))) But I have to take it easy.

Someone asked me how are men in my life. Well as I noticed there are all fine, alive and well, still round me. Nothing new at the moment, “happy single free” again must say. Any change, will let you all know as soon as possible.:-)))

MONDAY 9.4.07 – HAPPY EASTER

As I said I did and stayed till 3pm in bed. Thank you all for all yours wishes and messages. The whether today is not the great so I relax at home, checking my e.mail, watching “Lord of the ring” and one of the best Czech comedy ever “S tebou me bavi svet”.

One big thing what happened yesterday on my flight to Oslo-Torp, well when we arrive it was snowing and round 5 cm of snow. So instead of wishing to pax happy easter we wished Marry Christmas.:-)))I took 3 pictures but with my mobile phone.:-((So you have to come and see it.:-)


I hope you all had a nice and relaxing Easter as me and now you are thinking and getting ready for summer holiday. Because me I am thinking only about this.:-)))
Take care all off you and soon more news from me and hope this time with some pictures as well.

Vesele Velikonoce vsem!!!!

Omlouvam se, ze jsem neposlala zadne Velikonocni prani ani E-karty. Moje stohovani bylo tak narocne,ze jsem tento rok nemela zadny cas na Velikonoce. Nova tradice letos bude zustat v posteli cele pondeli a neodpovidat ani na telefon:-) Mozna budu mit dobry obed, ci veceri a krasnou prochazku v okoli. Nikdo odemne nemuze ocekavat nic vic, nez relaxovani letosni Velikonoce!

Velke prani pro tento tyden je se odstehovat do noveho bytu a tak jak vse bude pokracovat Vam napisu priste. Prace tady je dobra,musim rici, ze pracuji kazdy den a jeste asi dlouho budu. Coz je na jednu stranu dobre, ale take hodne vycerpavajici. Kazdy den se vice a vice tasim na sve volno, abych mohla navstivit kolegy a neco spolecne podniknout. Kazdy den zkoumam mestskou dopravu z prace. Doufam, ze o svych trech dnech volna ji prozkoumam take z jine nez z pracovni stranky. Do prace jsem poslednich 6 dnu chodila. Nekdo mi jednou rekl, nez jsem se prijela, ze nemuzu chodit pesky do prace, kdo mi to rekl byl blazinek, protoze ja muzu a budu chodit pesky na Bremen letiste. A obzvlaste kdyz je krasne a slunecno.

A co noveho v mem zivote? Mozna jste zjistili z fotek,ze jsem si zase po nejake dobe zmenila barvu vlasu a jak me vetsina znate,neni to ze bych mela noveho pritele,ale proste ze jsem citila zmenu a zmena barvy vlasu je to nejjednoduzsi. Musim rici, ze uz bych ji opet rada zmenila,protoze je to vice jak 3 tydny :-))) Ale musim to brat pomalu,aby to mi kolegove prezili. :-)))

Nekdo se me ptal jak je to s muzskym pohlavim v mem zivote. No jak jsem posledne kontrolovala, vsichni jsou v poradku, ziji a maji se dobre. Nic noveho v tuto chvili, “happy single free” znova. Pokud se neco zmeni dam Vam vsem vedet co nejdrive.:-))

PONDELI 9.4.07 – VESELE VELIKONOCE

Jak jsem tekla, tak jsem udelala, zustala jsem v podteli do treti hodiny odpoledne. Dekuji vsem za Vase prani a vzkazy.Dneska nam pocasi nejak nepreje, ale pro relaxovani doma to staci, zkontrolovala jsem e.mail, zkoukla “Pana prstenu” a jednu z nejlepsich ceskych komedii “S tebou me bavi svet”.

Jedna perlicka se stala vcera na nasem letu Oslo-Torp, kdyz jsme pristali tak tam snezilo a bylo kolem 5 cm snehu a tak jsme misto Vesele Velikonoce, poprali pasazerum Vesele Vanoce.:-)) Udelala jsem 3 fotky svym mobile, tak jestli to chcete videt, musite dorazit se podivat.:-)))

Doufam,ze jste vsichni meli prijemne a odpocinkove Velikonoce. A ted se vsichni pripravujete a tesite na letni dovolenou. Protoze ja uz o ni premyslim.:-)))

Tak se vsichni opatrujte a brzo se budu snazit napsat dalsi zpravy i s nejakyma fotkama.

Thursday, April 05, 2007

As I promised

Hi everyone,

as I promised yesterday that I will let you know about my adventure to Bremen. Well as always my packing was fun.
You all know how I get stressed and nervous, so I did again. In last minutes I had to go buy a big bag (thank you to Susi, she took me to the airport to get it) so I can fit everything,but I had to leave some staff in Sohren anyway.:-(

On Friday night I went to bed at 11pm and at 3am I had to get up, but again me I enjoy bed so much so I got up at 3.45am. Got ready, went last time round the flat and went to the airport. Weronika took me with her new best friend (Honda Civic :-) ) She drop me in front of airport and went to park car. Me I went to check in, well as always in Hahn check-in they always look at my passport and they think I need visa, so that was first fun. Weronika got back and we could go through the security, for the last time I went as a employee. :-( In the coffee shop I said last time goodbye to Weronika,Susi, Tomas etc. And as a pax went to wait for my plain. But it would not be fun, if the pass controls didn't have fun over my passport picture :-))) Flight went quickly, as always to London Stansted. I pick up my bags and went to sit down to the waiting area for my next flight and for Martina. She was so nice, that she got down from Cambridge to wait with me. Well we had fun as always. Eating, drinking and talking like the old days in Luxembourg. Well then was time for me to go check in and for Martina to go back to Cambridge. So we said goodbye and went out ways. And it can't be me to have some problems. Well after security, the police stop me and was checking my passport and asking me questions. As one of them said they are general questions (and again they had fun over my picture :-)))

So I took off round 3.45pm UK time to Bremen. The crew was from Stansted and some off the staff was different, but I was so tired that after take off I went to sleep. We landed 5.40pm Bremen time. In the baggage area was fun again, the belt where the bags comes wasn't working, it took them 20 min. There where no trolleys for bags, so I had to asked one person to help me. :-))

I was meeting my new landlord, he was picking me up. It took us some time, but we did manage. And thank you all of youwho I asked to call me and check on me just in case. THANK YOU SO MUCH. We after we want to see my future new flat, which is now in renovation, but I hope at eater I can move in. And I had to decide where I would like to stay when it will be ready. In Ralph's girlfriends flat or in his house. Well I took the flat, because is close to the airport, it's like next to the airport and next to the round I will be living. They have little girl, so even I am working now I feel like au-pair again. They are looking after me, cooking for me and time to time I play with little girl. Maybe children I my destiny (but not my, just the other children).

Well Sunday we had duck for lunch, so good. Like at home. And in the afternoon I went to the airport, check the crew room and see how and where do I get the trump and bus. Monday, I had nice shopping day, and I open my new bank account. On Tuesday I had to start working. Since today I did 2 days. First was Malaga back, yesterday it was Murcia and today it will be Malaga again. And after 3 days in row Oslo-Torp / London Stansted jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Flying a lot with my colleagues from Hahn, but already met few new people. And for the 3rd time I am going to fly with the same first officer. He was born here in Bremen and just started working for Ryanair, so good luck to him.:-)

Other wise the weather is nice here. And I hope it will stay. I am happy, glad I move. Just need my new flat and I will be happiest person in the world. So I hope soon you will visit me. I will have a big bed and sofa. So please just come.

Zdravim vsechny,

tak ja jsem vcera slibila, tak dneska Vam napisu jake jsem mela dobrodruzstvi pri stehovani sem do Bremen. Jako vzdy me baleni byla sranda a velky zazitek.
Jak me vscihni znate byla jsem ve stresu a nervozni. Na posledni chvili jsem musela koupit velkou cestovni kabelu (diky Susi, ktera me odvezla na letiste ji koupit) takze jsem vsechno potrebne mohla si vzit sebou, ale stejne jsem nejake veci musela nechat stejne v Sohren:-(((


V patek v noci jsem sla spat az kolem 23h a vstavat jsem mela ve 3am, ale zase ja, ktera miluje postel strasne moc, jsem vstala az ve 3.45.pripravila jsem se, naposledy jsem se prosla po byte a vyrazila jsem na letiste. Weronika me odvezla se svym novym nejlepsim pritelem (Honda Civic :-) ) Vysadila me pred letistem a jela zaparkovat. Ja, ja jsem sla k check in a jeko vzdy v Hahn u check in, oni maji vzdy problem s mym pasem jestli nepotrebuji visa.:-(((, tak to byl prvni perlicka. Weronika prisla zpet a my jsme mohli jit pres security a pro me to bylo jako zamestnanec naposledy.:-( Za security v obchudku s kavou jsem se naposledy rozloucila Weronikou,Susi, Tomasem atd.. A jako pasazer jsem sla cekat na letadlo. Ale to by nebyla zadna sranda, kdyby pri pasove kontrole nemeli panove srandu z meho fota :-))) Let byl rychly jako vzdy do London Stansted. Vyzvedla jsem si sve veci a sla jsem si sednout a cekat na Martinu a dalsi let. Martina byla tak hodna, ze prijela dolu z Cambridge, aby se mnou cekala na letisti. Hmm, byla to sranda jako vzdy. Jedlo se, pilo se a povidalo jako za starych casu v Lucembursku.
Pak ale nastal cas pro me jit znova na check in a pro Martinu jet zpet do Cambridge. Tak jsme se rozloucili a sli jsme svyma cestama.
A to bych opet nebyla ja, kdybych nemela nejake problemy. A opet po security, policie me zastavila a kontrolovala muj pas a ptala se me na spoustu otazek.A jeden z nich mi rikal, ze to jsou normalni kazdodenni otazky(a opet meli srandu okolo meho fota v pase :-)))

Odletala jse kolem 15.45 UK cas do Bremen. Crew bylo ze Stanstedu a nektere veci delali jinak,ale ja jsem byla tak unavena,ze po vzletnuti jsem hned usnula a probudila jsem se az pri pristani v Bremen kolem 17.40 Bremen cas. Kdyz jsem cekala na kufry, tak byla take sranda, protoze jim nefungoval pas na kterem vsechny meli dorazit, tak to jim trvalo 20minut. Nemeli tak voziky na kufry a tak jsem si musela rici o pomoc jednoho zamestnance :-))

Mela jsem se sejit s novym domacim, ktery me vyzvedaval. No trvalo nam to nejakou chvilku, ale nakonec jsme se sesli.A dekuji Vam vsem, kterym jsem si rekla aby mi zavolali, kdyby nahodou neco. DEKUJI VELICE. Nejdrive jsme se jeli podivat na muj budouci byt,ktery se ted intenzivne renovuje,ale doufam, ze na velikonoce se budu moci odstehovat. A ten vecer jsem se musela rozhodnout jstli budu ten kratky cas bydlet.Mela jsem na vyber bud byt Ralphovi pritelkyne nebo jeho barak. Tak jsem se rozhodla pro byt, protoze ten je blizko letiste a take je vedle ulice ve ktere budu bydlet.Maji malou holcicku, takze i presto ze pracuji, porad se citim jako au-pair.Staraji se o me, vari mi a ja si cas od casu pohraji s malou. Mozna jsou mi ty deti souzene (ale ne moje, ale jen deti okolo)

V nedeli jsme meli kacenu k obedu, bylo to jako doma. Odpoledne jsem se sla projit na letiste, zkontrolovat nas novy crew room a zkontrolovat odkud jezdi trump a autobus. V pondeli jsem mela krasny nakupovaci den a vyrazila jsem do banky otervrit novy ucet.V utery jsem musela zacit pracovat a do dneska jsem letala dva dny. Prvni byl Malaga a zpet a vcera to byla Murcia a zpet a dnes letim Malaga a zpet. A me posledni 3 dny budou v rade Oslo-Torp / London Stansted jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Letam hodne s kolegy z Hahn, ale uz jsem se setkala s nekolika novyma kolegama. A potreti v rade poletim se stale jednim first officer. Je to rodak z Bremen, ktery prave zacal pracovat s Ryanair, hodne stesti:-)

Jinak pocasi je pekne, a doufam, ze tak i zustane. Jsem stasna a rada,ze jsem se prestehovala a nejstastnejsi budu az se prestehuji do noveho bytu. Tak doufam, ze me brzo navstivite, mam velkou poste a sedacku take. Tak prijedte.

Wednesday, April 04, 2007

Hello from Bremen

Hello everyone,

yes, this is a BIG HELLO FROM BREMEN. I have been here for over 4 days and it feels great. I still haven´t got my flat, but I hope I will be able to move there new week. And I must say I can´t wait. Well yesterday I had my first flight to Malaga and back and today I am off to Murcia. So I will post my adveture to Bremen tomorrow.

I am fine and happy.


Ahoj vsichni,

ano, toto je OBROVSKE AHOJ Z BREMEN. Jsem tu vice jak 4 dny a citim se bajecne. Stale nemam svuj novy byt,ale doufam, ze se budu moci stehovat pristi tyden. A musim rici, ze se nemohu dockat. No, vcera jsem mela svuj prvni let z Bremen. Malaga a zpet, dneska letim Murcia a zpet. Takze zitra vlozim popis sve cesty do Bremen.

Jsem v pohode a stasna.

Lenkyx